Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bezglutenowe ciasto z jabłkami, orzechami i owsem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g obrane, posiekane jabłka

  • 4 łyżka rodzynki

  • 3 Jajka

  • 2 łyżka olej roślinny

  • 4 łyżka otręby owsiane

  • 75 g mąka ryżowa

  • 0.5 łyżeczka mielony cynamon

  • 75 g grubo posiekane orzechy włoskie

  • 1 łyżka proszek do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włóż jabłka, rodzynki, jajka i olej do blendera.

  • 200g obrane, posiekane jabłka
  • 4łyżka rodzynki
  • 3 Jajka
  • 2łyżka olej roślinny

Etap 2 /5

Ustaw ręczny program na maksymalną prędkość i jedną minutę, a następnie uruchom go.

Etap 3 /5

Dodaj otręby owsiane, mąkę ryżową, mielony cynamon, posiekane orzechy i drożdże.

  • 4łyżka otręby owsiane
  • 75g mąka ryżowa
  • 0.5łyżeczka mielony cynamon
  • 75g grubo posiekane orzechy włoskie
  • 1łyżka proszek do pieczenia

Etap 4 /5

Ustaw ręczny program na średnią prędkość i 1 min 15 s, a następnie uruchom go.

Etap 5 /5

Wlej ciasto do wysmarowanej olejem tortownicy i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.